Chokoladelagkage med hindbærsmørcreme og chokolademousse




Lækker chokoladebombe som Jonathan, min mellemste søn, ønskede sin fødselsdagskage skulle være:)
Skulle den bruges til min egen fødselsdag, havde jeg nok valgt at pynte med hindbær i stedet for chokoladeknapper. Men det smagte nu ret godt og vakte stor begejstring hos alle børnene.

Kagebunde
200 g. hvedemel
450 g. sukker
85 g. kakao
2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2,5 dl. kærnemælk
1,25 dl. smagsneutral olie
2 store æg
1 tsk. vanilleessens
2,25 dl. friskbrygget kaffe

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smør tre lagkageforme og drys med kakao.
Bland mel, sukker, kakao, bagepulver, natron og salt godt sammen i en skål.
Pisk kærnemælk, olie, æg og vanilleessens sammen og rør det i melblandingen (rør ikke for meget i det.)
Rør den varme kaffe i dejen lidt ad gangen.
Fordel dejen i 3 kageforme (har man kun 1 form, bages bundene 1 ad gangen)
Bag bundene i ca. 25 min.
Køl bundene af i formen og vend dem herefter forsigtigt ud på en rist.
De kan fint bages og fryses i forvejen.


Hindbærsmørcreme

100 g. frosne eller friske hindbær

 2-3 spsk. sukker
(Kan erstattes af hindbærmarmelade)

Kog hindbær op og lad dem koge ind med sukker. Juster mængden af sukker efter smag og behag. Jeg kan godt lide den til den syrlige side.
Hæld "marmeladen" gennem en finmasket sigte. Det er saften, der skal bruges. Køl det af.

300 g. flormelis
225 g smør
1 tsk. vanilleessens
2 spsk. piskefløde

Pisk smør og flormelis sammen med en håndmikser. Pisk det ca. 3 minutter. Tilsæt vanille, fløde og hindbærsaft. Hvor meget hindbærsaft der tilsættes, afhænger af, hvor meget hindbærsmag og farve, der ønskes.
Pisk det sammen til  cremen er let og smørbar.

Læg kagen sammen. Bund - hindbærsmørcreme - bund - hindbærsmørcreme - bund.
Overtræk kagen med chokolademousse (herunder).

Chokolademousse
100 g mørk chokolade 
kakao

4 æggeblommer 
40 g sukker

2½ dl piskefløde

Hak chokoladen helt fint, og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Stil til side
Pisk fløden til skum, og vend halvdelen af skummet med chokoladeblandingen. Vend forsigtigt blandingen tilbage i resten af flødeskummen.


Pynt: Chokoladeknapper eller det friskere, men knap så børneagtige alternativ,  friske hindbær.


Kommentarer