torsdag den 1. januar 2015

Julecheesecake med kirsebærtop


Jeg havde en karton kirsebærsauce stående, som var blevet tilovers fra julen. Den skulle bruges inden udgangen af januar måned, og da jeg helst ikke smider mad ud, måtte jeg finde på noget at bruge den til.
Det blev til denne lækre cheesecake - inspireret af Mette Blomsterberg.
Kirsebærsmagen er ikke så gennemtrængende, men passer supergodt til ostecremen m. lime.
Skal laves dagen i forvejen.

Opskriften her giver en lille cheesecake (20 cm.) og er rigelig til 8 pers.


Bund
75 g. smeltet smør
13 digestive kiks

Kør kiksene i en minihakker/foo


dprocessor til de fuldstændig knust og pulveriserede.
Rør det smeltede smør i og saml dejen.
Beklæd bunden af en lille springform (20 cm.) med bagepapir og fordel kiksedejen heri med fingrene.
Stil bunden på køl

Ostecreme
1 blad husblas
300 g. flødeost (fuldfed)
100 g. creme fraiche 38%
Skal og saft af 1/2 økologisk citron
kornene fra 1 vanillestang
70 g. flormelis

Udblød husblassen i rigeligt vand i min. 10 min.
Kom alle de resterende ingredienser i en skål og pisk dem godt sammen.
Kom 3 spsk. af cremen i en lille kasserolle. Vrid vandet ud af husblassen og kom den ned til cremen i kasserollen. Varm det forsigtigt op ved middel varme. Når husblassen er smeltet helt (vær lige helt sikker) tages kasserollen af blusset. Køl blandingen let af.
Kom yderligere 3 spsk. cremen i kasserollen og pisk godt. Bland det herefter i den resterende creme og vend det godt sammen.
Fordel cremen på det afkølede kiksebund. Glat overfladen med en kagespade.
Sæt kagen i fryseren mens geléen laves.

Kirsebærgele
1 karton færdig kirsebærsauce (1/2 l.)
1 spsk. citronsaft
1-2 tsk. vanillesukker
4 blade husblas

Pynt: Høvlet hvid chokolade og guldstøv

Udblød husblassen i rigeligt vand i min. 10 min. 
Hæld kirsebærsaucen i en sigte og lad al saften dryppe ned i en skål - det er den, som skal bruges.
Hæld saucen i en lille kasserolle og varm den op. Smag til med citron og vanillesukker. Vrid vandet ud af husblassen og kom den i den varme kirsebærsauce. Rør den helt ud og lad saucen køle af. 
Hæld saucen ud over den kolde kage og sæt kagen i køleskabet til dagen efter.

Ved servering skæres med en tynd kniv rundt i kanten, så kagen løsnes fra formen. Åben formen og løft kagen over på et fad. Pynt kagen hvide chokoladespåner og evt. spiseligt guldstøv.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar