kanelsnegle med æble


Lækre, lækre bløde og saftige kanelsnegle - mums!


Opskriften giver ca. 20 snegle


1,5 dl. mælk

1,5 dl. tykmælk (eller andet surdejspodukt)
50 g. gær
1 stort fintrevet æble (100 g. revet/drænet vægt)
1 tsk. kardemomme
2 æg
50 g. sukker
1 tsk. salt
75 g. smør, blødgjort
ca . 700 g. mel


1 stort fintrevet æble (100 g. revet/drænet vægt)
200 g. smør
150 g. brun farin
50 g. sukker
2 spsk. kanel

Lun mælk og tykmælk udrør gæren heri.

Tilsæt æble, kardemomme, æg, sukker og salt og rør det sammen. Tilsæt mel og ælt smørret ud i dejen til den er arbejdet helt ind i den. Tilsæt evt. lidt mere mel.
Sæt dejen til hævning i ca. 30 min.
Rør imens ingredienserne til fyldet sammen.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40x35 cm. og fordel fyldet herop. 

Rul forsigtigt sammen og skær "rouladen" ud i ca. 20 skiver (ca. 1 cm. tykke)
Læg sneglene tæt i en smurt bradepande.
Efterhæv i ca. 30 min.

Bages ved 200 grader i 15-20 min.


Afkøl dem og pynt evt. med glasur. De kan også nydes lune :)



Kommentarer