søndag den 5. oktober 2014

Lagkage med hindbærmousse og chokoladetrøffel






Denne lagkage serverede jeg i dag til min 32 års fødselsdag for familien.
Jeg har lavet en lagkage med disse to lag mange gange, men denne gang blev det overtrukket med en frosting fra min kagebog "American Pie".
Den er altid et sikkert hit!

3 lagkagebunde (køb hos bageren eller lav dem selv - opskrift)

Trøffelcreme (1 lag)
2 dl. piskefløde
150 g. mørk chokolade

Varm fløde og chokolade op i en kasserolle indtil chokolade er smeltet og blandingen er glat og ensartet.

Køl blandingen godt af. Når den er kold piskes den godt op, så den bliver tyk og cremet.

Hindbærcreme (1 lag)


200 g. hindbær (optøede frosne bær er ok)

1 dl. græsk yoghurt
2 dl. piskefløde
1-2 spsk. sukker (afhængig af hvor sød man ønsker den)
1 tsk. vanillesukker

Bland hindbær i yoghurten. Pisk fløden godt stiv og vend den forsigtigt i yoghurten. Smag til med sukker og vanillesukker.


Læg kagen sammen. 1 lag af hver creme.

Tildæk kagen og sæt den i køleskabet - gerne natten over.

Frosting
3 dl. piskefløde
2 spsk. flormelis
60 g. cremefraiche 38%

Pisk fløde og flormelis til skum. Tilsæt cremefraiche og pisk igen til frostingen er stiv (man kan lave stive toppe).


Start med at smøre et tynd lag frosting på toppen og siderne, så den bliver glat. Sæt kagen i køleskabet i 1/2-1 time. Smør herefter den resterende frosting på kagen.

Pynt med friske hindbær og sæt kagen i køleskabet til servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar