Mors chokoladekage (stor bradepande)


Dette er min barndoms chokoladekage, som gik under navnet "Brunkage". Det var altid den, min mor bagte, hvis der skulle kage med i skolen el. lign. Opskriften stod på en lille slidt lap, som lå i min mors opskriftsmappe. 
Nu er det så mig, der laver den hver gang, der skal kage med til det ene eller det andet. 
Det er en stor kage, som bages i ovnens bradepande.

110 g. margarine
450 g. sukker
3 æg
450 g. mel
75 g. kakao
1 1/2 tsk. natron
1 1/2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
3 dl. kærnemælk

Tænd ovnen på 200 grader.
Fedtstoffet blødgøres og røres godt med sukkeret til en ensartet masse. Æggene tilsættes et ad gangen under omrøring.
Sigt de resterede tørre ingredienser sammen i en skål og rør det i dejen sammen med kærnemælken.
Hæld dejen i en stor smurt bradepande (ovnens) og bag kagen på nederste rille i 15-17 min.

Køl kagen af og betræk den evt. med glasur

Kagen egner sig fint til frysning.

Kommentarer

Send en kommentar