Denne opskrift har jeg selv udviklet, da vi i år har så mange æbler på vores æbletræ, som jo lægger op til at man bager æblekager :) Opskriften er inspireret af en æblekage min mands afdøde mor ofte lavede.
Opskriften passer til 4 personer. Fordobles den passer den til et stort tærtefad/ovnfast fad
Ingredienser:
Æbler (6-8 stk.)
125 g. smør
3 spsk. brun farin
1-1,5 dl. havregryn
60 g. revet marcipan
en lille håndfuld mandler
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Læg æblerne i et lille ovnfast fad.
Skær smørret i tern og og rør den sammen med farin, havregryn og marcipan. Det er nemmest at bruge fingrene.
Fordel dejen over æblerne. Hak mandlerne groft og drys dem ud over kagen - tryk dem let ned i kagen.
Bag kagen ved 200 grader i 40-45 minutter. Lad kagen køle let før servering.
Server med creme fraiche eller vanilleis.
Opskriften passer til 4 personer. Fordobles den passer den til et stort tærtefad/ovnfast fad
Ingredienser:
Æbler (6-8 stk.)
125 g. smør
3 spsk. brun farin
1-1,5 dl. havregryn
60 g. revet marcipan
en lille håndfuld mandler
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Læg æblerne i et lille ovnfast fad.
Skær smørret i tern og og rør den sammen med farin, havregryn og marcipan. Det er nemmest at bruge fingrene.
Fordel dejen over æblerne. Hak mandlerne groft og drys dem ud over kagen - tryk dem let ned i kagen.
Bag kagen ved 200 grader i 40-45 minutter. Lad kagen køle let før servering.
Server med creme fraiche eller vanilleis.
Det lyder nemt og lækkert!
SvarSletMen mangler der ikke et billede af det færdige resultat, klar til at spise? *mums*
Ja, det mangler. Kagen var jo spist før jeg overhovedet nåede at fange et billede af den :) Så må jeg jo "desværre" lave den snart igen...
SvarSlet