onsdag den 14. september 2011

Lækker og nem æblekage

Denne opskrift har jeg selv udviklet, da vi i år har så mange æbler på vores æbletræ, som jo lægger op til at man bager æblekager :)  Opskriften er inspireret af en æblekage min mands afdøde mor ofte lavede.

Opskriften passer til 4 personer. Fordobles den passer den til et stort tærtefad/ovnfast fad


Ingredienser:
Æbler (6-8 stk.)
125 g. smør
3 spsk. brun farin
1-1,5 dl. havregryn
60 g. revet marcipan
en lille håndfuld mandler

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Læg æblerne i et lille ovnfast fad.
Skær smørret i tern og og rør den sammen med farin, havregryn og marcipan. Det er nemmest at bruge fingrene.
Fordel dejen over æblerne. Hak mandlerne groft og drys dem ud over kagen - tryk dem let ned i kagen.
Bag kagen ved 200 grader i 40-45 minutter. Lad kagen køle let før servering.

Server med creme fraiche eller vanilleis.

2 kommentarer:

  1. Det lyder nemt og lækkert!
    Men mangler der ikke et billede af det færdige resultat, klar til at spise? *mums*

    SvarSlet
  2. Ja, det mangler. Kagen var jo spist før jeg overhovedet nåede at fange et billede af den :) Så må jeg jo "desværre" lave den snart igen...

    SvarSlet