Der har været en nærmest konstant duft af bagt æble i køkkenet.
Denne æblekage er super nem og kan både bages som en hel kage eller som portionskager i muffinsforme. Duften og smagen leder mig i nærheden af jul.
Ingredienser:
6-7 æbler
100 g. sukker
100 g. brun farin
50 g. smør
200 g. hvedemel
1,5 tsk kanel
1/2 tsk. nellike
1/2 tsk. allehånde
1 tsk. vanillesukker
2 tsk. natron
2,5 dl. kærnemælk eller yoghurt naturel
1 håndfuld mandler, hakkede
Perlesukker
1 stor springform (24 cm.) eller 12 muffinforme (fast)
Skræl æblerne og skær halvdelen af dem små tern 1x1 cm. og den anden halvdel i både.
Beklæd bunden af springformen med bagepapir og smør kanterne med smør.
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
Anvendes muffinforme smørres de meget grundigt med smør.
Smelt smørret og pisk det sammen med sukker og farin.
Bland alle de tørre ingredienser, og vend dem i sukker/smør-blandingen skiftevis med surmælksproduktet.
Vend æbletern heri, og fordel i formen/formene.
Læg æblebådene ovenpå dejen i et fint mønster. Drys med mandler og perlesukker
Bag kagen 50-60 minutter midt i ovnen.
Portionskager bages ca. 25 min.
Køl af og servér med creme fraiche
Kommentarer
Send en kommentar