Banoffee lagkage

Jeg ELSKER den engelske Banoffee Pie, som er en tærte bestående af digestive bund, karamel, bananer og flødeskum.

Det havde jeg lyst til at omsætte til en lagkage til min søns 12 års fødselsdagsfejring.

Jeg har taget udgangspunkt i elementerne ovenfor, tilpasset og udviklet, og jeg er faktisk blevet ovenud tilfreds med resultatet.

Karamelfyldet kan fint laves i forvejen, da den kondenserede mælk skal koge i 3 timer og gerne skal være kølet helt af. Alternativt kan man købe et glas/dåse "Dulce de leche", så sparer man kogningsprocessen og dermed en del tid.

1 pakke luksuslagkagebunde (fra Salling) eller hjemmebagte.

1 dåse kondenseret mælk

1/4 l. piskefløde
200 g. græsk yoghurt 10%
4-5 bananer

12 knuste digestive kiks

Pynt:
4 dl. piskefløde
evt. 1 spsk. flødeost (kan udelades)
2 spsk. karamel fra dåsen.
Gul frugtfarve

Skumbananer

Fremgangsmåde:


  • Fjern labelen fra dåsen med kondenseret mælk og kom den i en gryde med vand der dækker dåsen helt.
  • Bring i kog og lad det simre i 3 timer.
  • Tag dåsen op af vandet og lad den køle helt af.

  • Pisk fløden til skum og vend den sammen med yoghurten.
Sådan samles kagen:
  • Læg en kagebund i en kagering på et lagkagefad
  • fordel et lag karamel herpå.
  • læg bananskiver på karamellem og fordel flødeskumscremen herpå
  • Halvdelen af de knuste kiks dryses på cremen.
  • Gentag med endnu et lag.
  • Lag kagen sætte sig i køleskabet til næste dag


 

  • Creme til pynt (laves først dagen efter umiddelbart før servering) 
  • Pisk fløden til skum 
  • Del flødenskummet i to skå 
  • I den ene røres flødeost og karamel i til en homogen crem 
  • Rør evt. en smule gul frugtfarve i den anden del. 
  • Fordel pyntecremen på den øverste bund og pynt med skumbananer. 
  • Sprøjt flødeskum rundt om kagen 
  • Sæt på køl til servering.
  • Kommentarer