Farmors nemme banankage (drengenes yndlingskage)




Opskriften på denne kage har jeg fået håndskrevet af min svigermor. Det er en kage som min mellemste på 11 år er glad for at bage, men han skal altid have "oversat" skråskriften. 
Derfor kommer opskriften nu her i en udgave, så han kan være helt selvkørende i sin bagning :) 

Ingredienser:

2 æg
2,5 dl. sukker
3 modne bananer
1/2 dl. rapsolie
4 dl. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
2 tsk vanillesukker
1 dl. mælk
2 spsk. citronsaft

75 g. mørk overtrækschokolade, finthakket

Pisk æg og sukker lyst og skummende. 
Mos bananerne godt og kom dem i.
Tilsæt hvedemel, bagepulver, natron og vanillesukker og rør dejen sammen med mælk og citron.

Kom dejen i en smurt springform på ca. 28 cm.

Bag kagen ved 175 grader varmluft i 30-40 min.

Når kagen er færdigbagt tages den ud, og den finthakkede chokolade kommes direkte på kagen. 
Efter nogle minutter kan den smøres ud på kagen. 

Køl af og spis 😊


Kommentarer