Lagkage med lemon curd og blåbær



Smækkerlækker lagkage lavet til Jonathans 6 års fødselsdag. Overskuddet var ikke det store, så det blev en kage, der kunne lægges sammen på 10 min... Lav den endelig dagen i forvejen, da de lækre lagkagebunde fra LIDL er lidt tørre, hvis de ikke får god tid til at suge væde til sig.
3 gode lagkagebunde (denne gang købte jeg i LIDL og de var virkelig gode og tykke)
3 dl. piskefløde
1 spsk. lemon curd
225 g. blåbær - friske eller optøede frosne (brug saften til at væde bundene)
ca. 1/2 dl. limoncello (kan undlades)

Frosting/pynt
3 dl. piskefløde
3 spsk. sigtet flormelis
1 lille spsk. lemon curd

evt. en smule gul frugtfarve
1 bakke friske blåbær

Citroncreme
Pisk fløden til skum. Tilsæt lemoncurd og pisk det sammen - pas på det ikke gryner!
Læg en kagebund på et fad.
Dryp med limoncello og kom halvdelen af citronflødeskummet på bunden og fordel halvdelen af blåbærrene herpå. Gentag og slut med den sidste kagebund.
Sæt kagen på køl i min. 5 timer - meget gerne natten over.
Min. 1 time før servering gøres kagen færdig

Frosting
Pisk til blødt skum. Tilsæt flormelis og lemoncurd og pisk det stift (uden det gryner). Tilsæt evt. et par dråber gul frugtfarve.
Sprøjt frostingen på kagen og pynt med friske blåbær.
Sæt på køl til servering


Kommentarer