Den var superlækker - ikke mindst resterne, der stod et par ekstra dage i køleskabet ;)
Jeg bagte bundene i forvejen og puttede dem i fryseren. Det bliver de ikke ringere af.
Kagen skal helst lægges sammen dagen før, så den får lov at sætte sig.
Kagebunde
120 g. blødt smør
300 g. sukker
2 store æg
20 g. kakao
2,5 spsk. rød frugtfarve
1 tsk. vanilleessens
300 g. hvedemel
1/2 tsk. salt
2,5 dl. kærnemælk
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. natron
Varm ovnen op til 150 grader.
Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk mellem hvert æg.
Rør kakao, frugtfarve og vanilleessens sammen i en skål, så det er godt blandet. Kom det i dejen og rør, til det er godt opløst.
Sigt mel og salt i dejen skiftevis med kærnemælken.
Rør eddike og natron sammen i en skål (det vokser, så ikke for lille en skål). Rør det i dejen.
Fordel dejen i 3 lagkagebundforme (eller springforme) og bag dem i ovnen ca 20 minutter. Har man ikke 3 forme, kan de godt bages af 3 omgange, hvor formen rengøres hurtigt i mellem.
Køl dem helt af på en bagerist.
De kan sagtens fryses og så tages op, når kagen skal lægges sammen.
Fyld/frosting
400 g. flødeost (ikke light!)
110 g. smør
1 1/2 tsk. vanilleekstrakt - eller 2 tsk vanillesukker
500 g. flormelis
400 g. flødeost (ikke light!)
1 1/2 tsk. vanilleekstrakt - eller 2 tsk vanillesukker
500 g. flormelis
Pisk philadelphia, smør og vanille sammen i ca. 3 minutter.
Tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. til frostingen er ensartet og luftig.
Fordel ca. 1/3 af frostingen på en af bundene. Gør det samme med den næste.
Den sidste tredjedel bruges til at smøre siderne op.
Overtræk
Kommentarer
Send en kommentar