En meget børnevenlig ret, som er egnet til at tage med på tur.
Opskrift til to brød/stænger
Dej
3 dl. kogende vand
4 kugler hakket spinat
25 g. gær
1 stor tsk. salt
1 spsk. olivenolie
150 g. fuldkornsdurummel
ca. 400 g. hvedemel (tilsæt evt. mere)
Fyld
1 pk. (200 g.) skinkestrimler
ca. 1,5 dl. tomatsauce (se opskrift) eller tomatketchup tilsat hvidløg og basilikum
ca. 75 g. revet ost
6 kugler frossen hel spinat
Til pensling
2 spsk. basilikumpesto
1 spsk. olivenolie
Put frossen hakket spinat i en røreskål og overhæld med kogende vand. Udrør spinaten. Vandet vil nu formentlig have passende temperatur (ca. 37 grader) til at tilsætte og udrøre gær.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hvedemel lidt af gangen) og ælt dejen godt sammen.
Lad den hæve tildækket i 30-60 min.
Tø i mellemtiden den hel frossen spinat og tryk den fri for være.
Varm ovnen op til 200 grader.
Del dejen i to og rul dem ud til et rektangel, som hvis man skulle lave pizza. Fordel fyldet på bunden og rul den sammen sammen på den lange led.
Læg stængerne på en bageplade med bagepapir. Klip hakker i stængerne, 2/3 igennem. Bland olivenolie og pesto og pensl dem.
Bagetid v. 200 grader 35 min.
Servér lune eller afkølede.
Kommentarer
Send en kommentar