Forleden fik jeg bikset denne lækre og sommerlige ret sammen. Det er en "tøm-køleskabet" ret, som blev virkelig lækker med masser af smag.
Nu er jeg gravid, men den vil uden tvivl smage fortrinligt med et godt glas hvidvin og sensommersol.
Opskriften her giver ca. 4 portioner
300 g. varmrøget laks
1 bakke rucola
300 g. god pasta (fusili, penne el.lign)
Dressing
50 g. parmesan (+ ekstra til pynt)
2 dl. skyr
1 tsk. dijon
1 tsk. sukker
ca. 2 spsk. klippet purløg
1 lille fed hvidløg
1/2 spsk. hvidvinseddike
1-2 tsk. basilikumpesto (kan udelades)
salt og peber
Godt brød
Riv parmesan groft og blend det sammen med de øvrige ingredienser til dressingen. Smag til med salt, peber.
Skær/flå laksen i mindre stykker og vend den sammen med pastaen. Vend rucola og dressing i. Pynt salaten med friskhøvlede parmesanflager.
Servér straks med et stykke godt brød
Ingen kommentarer:
Send en kommentar