En lørdag uden planer = masser af tid til madsyslerier :)
Jeg havde et stort kalkunbryst i fryseren, som trængte til at blive brugt. Et kig i køleskabet og fryseren udmøntede sig i denne virkelig skønne steg, som jeg uden tvivl vil komme til at lave adskillige gange.
Vi valgte at lave den på grill, men den kan også steges i ovnen.
Som tilbehør lavede jeg hjemmelavet tagliatelle og tomatsauce. Det vil også være lækkert med nye kartofler og en god salat.
1 stort kalkunbryst
Fyld:
1 dl. purløg
En håndfuld friskhakket salvie
1 usprøjtet citron, fintrevet skal heraf
salt og peber
4-5 skiver parmaskinke (el.lign)
5-10 skiver tyndskåret pølse, skinke som f.eks. chorizo, serrano, parma (alt tyndskåret kan bruges) - bruges til at vikle omkring stegen.
Madsnor
Rør alle ingredienserne til fyldet godt sammen.
"Åbn" kalkunbrystet ved at skære det halvt igennem og skære nogle dybe lommer i det. Put nogle stykker parmaskinke i lommerne og herefter fyldet. Rul/fold det sammen. Beklæd kalkunbrystet med pølse/skinke og vikl madsnor godt rundt om det, så det er stramt og fyldet er holdt inde (der kan man med fordel bruge et ekstra sæt hænder). Stik nogle timiankviste ind i brystet under snoren og krydr med salt og peber.
Grill kødet til det har en kernetemperatur på 69 grader (ca. 1/2 time) og læg det herefter i staniol i mindst 20 minutter, så kødet opnår en temperatur på 75 grader.
Jeg serverede stegen med hjemmelavet frisk pasta og en tomatsauce med ricotta - opskrift
Kommentarer
Send en kommentar