Det blev meget vellykket og hele familien spiste med velbehag.
Retten er klassisk italiensk, dog er pastaen her erstattet af "kålpasta", som gør sig virkelig fortrinligt og gør retten smækfuld af vitaminer og fattig på kulhydrater. Ungerne fik dog lov at få pasta i stedet ;)
Kødboller
500 g. magert hakket svinekød2 finthakkede skalotteløg (eller et halvt alm. løg)
2 fed hvidløg, presset
1 dl. hvedemel
0,75 dl. mælk
1 æg
0,75 dl. revet parmesan
1 håndfuld frisk salvie, finthakket
1 tsk. salt
Godt med friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
Rør alle ingredienserne godt sammen.
Form farsen til kødboller med en stor teske/barneske. Steg kødbollerne i en pande med olivenolie på alle sider i olivenolie i en. Steg ved middel varme i ca. 10 min - vend jævnligt rundt i bollerne.
Tomatsauce
lidt olivenolie1 finthakket løg
4 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. tomatpuré
5 tomater
2 dl. hvidvin
3 dl. vand
salt og peber
125 g. ricotta (en halv bøtte)
Sauter løg og hvidløg i lidt olivenolie i en sauterpande.
Tilsæt tomatpure, tomater, hvidvin og vand og bring det det i kog. Lad det simre i ca. 15 min. Lav i mens kålpastaen (se længere nede)
Blend saucen i panden med en stavblender. Rør ricottaen i og smag til med salt og peber.
Vend kødbollerne i saucen og varm det igennem.
Pasta af spidskål m. salvie
1 stort spidskål1 spsk. olivenolie
2 spsk. friskhakket salvie
friskkværnet peber
et lille drys salt
lidt friskrevet parmesan
Skær spidskålen i helt tynde strimler.
Steg kålen i olivenolie i en stor pande sammen med salvie. Steg ved høj varme, mens der vendes rundt i det. Tag det af, når det er blødt, men stadig har bid" - det tager ca. 3 min.
Servér "pastaen" med kødboller i tomatsauce og top med lidt friskrevet parmesan.
Kommentarer
Send en kommentar