"Bøfferne" er nemme at lave, men kræver, at man lige får sat kikærterne til at blive udblødt aftenen i forvejen.
Jeg har taget udgangspunkt i en af mine udklip (ukendt ophavsmand), men ændret en del i opskriften.
Det er en forholdsvis stor opskrift, men bøfferne er fine at have i fryseren og skal bare varmes i ovnen, når de skal bruges.
Opskriften her giver 12 bøffer (man bliver mæt af én!)
7 dl. tørrede kikærter - udblødes i rigeligt vand natten over
4 æg
2 tsk. salt
peber
1/2 bundt finthakket persille
3 skalotteløg, finthakkede
2 fed presset hvidløg
2.5 dl. rasp
0.75 dl. soya
Olivenolie til stegning (det skal bruges en del)
Ved servering:
Burgerboller - evt hjemmebagte - opskrift
salat
tomat
rødløg
agurk
guacamole - opskrift
miracle whip
ketchup
Hæld vandet fra kikærterne og blend dem med æg, salt og peber (evt. i to hold, hvis foodprocessor er ligeså lille som min). Det skal være rigtig godt blendet, så det ligner humus.
Bland massen i en stor skål med de øvrige ingredienser. Lad "farsen" hvile ca. 15 min.
Form massen til 12 runde bøffer og steg dem i olivenolie i ca. 7 min. på hver side ved middel varme.
Server straks i en god burgerbolle med grøntsager og "dyppelse"
Kommentarer
Send en kommentar