Jeg troede faktisk, at jeg havde lagt denne opskrift på bloggen, for den er på ingen måde ny. Det er en ret, min kusine og jeg lavede ofte, da vi var yngre. Vi var på Kreta og smagte denne lækre græske udgave af lasagne. Den kan også sammenlignes med moussaka blot med makaroni i stedet for kartofler/aubergine.
250 g. makaroni 1 spsk. smør 1 æggehvide 2 spsk. revet ost 500 g. hakket oksekød 1 stort hakket løg 1 ds. flåede tomater 1 ½ dl. bouillon salt og peber 1 spsk. tørret persille (eller 2 spsk. friskhakket) 1 ½ dl. tør hvidvin 4 dl. mælk 2 spsk. mel 1-1 ½ dl. vand 4 spsk. ost salt og peber rasp smør Kog makaronien i rigeligt vand i 7 minutter. Pisk æggehviden stiv. Hæld vandet fra makaronien, overhæld med koldt vand og lad det dryppe af. Smelt 1 spsk. smør i gryden og put makaronien i. Vend æggehvide og ost i. Halvdelen af makaroniblandingen kommes i bunden af et smurt, ovnfast fad. Svits det hakkede løg i lidt olie, kom kødet i og brun det. Tilsæt salt, peber, flåede tomater og bouillon og lad det koge ved svag varme i ca. 15. minutter. I mens laves ostesaucen. Tænd ovnen på 200 grader. Udrør melet i 1- 1 ½ dl. vand. Bring mælken i kog og jævn saucen med mel/vandblandingen til passende konsistens. Lad saucen småkoge ved konstant omrøring i et par minutter. Put osten i og smag til med salt og peber. Tilsæt hvidvin og persille til kødsaucen og hæld straks blandingen over makaronien i det ovnfaste fad. Fordel resten af makaronien over saucen og hæld mælkesaucen hen over retten. Drys et tyndt lag rasp henover og små klatter smør Bag retten i ovnen v. 200 grader i 40-50 minutter (overfladen skal være brun)
Kommentarer
Send en kommentar