Quesadillas kommer fra Mexico. Navnet er en kombination af de to ord "tortilla" og "queso" (ost). Den består traditionelt bare af tortillas med ost imellem og evt. grøntsager.
Disse er en variation over den lækre ret, og de er altså virkelig gode.
Inspirationen kommer fra et gammelt dameblad (husker ikke hvilket). De passer godt som appetizer til en grillaften. De kan tilberedes både på grill og på en grillpande og skal helst spises frisklavede.
Opskriften giver 6-8 stk.
2 tortillas
1/2 finthakket løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
200 g. spinat (både frisk og frossen kan bruges)
1 tsk. salt
2 tomater, hakkede og uden kerner
100 g. revet mozzarella
Løg og presset hvidløg steges i olie ved svag varme. Tilsæt spinaten. Bruges frisk spinat skal den falde helt sammen og vandet skal fordampe.
Tilsæt salt og tomater og hæld det derefter i en sigte og lad det dryppe godt af.
Fordel halvdelen af osten på den ene tortilla. Herefter fordelen spinatblandingen og til sidst ost igen. Læg den anden tortilla ovenpå.
Skær den i 6-8 stykker og servér til et godt glas hvidvin eller mousserende vin :)
Kommentarer
Send en kommentar