Det kræver tid og forberedelse, men er alle anstrengelserne værd.
Denne gang har jeg lavet det i ovnen, men skal det være helt rigtigt, skal det jo tilberedes på grill. Det må blive næste gang.
Jeg har taget lidt fra forskellige opskrifter, f.eks. gastromand, en opskrift fra bladet M! (som jeg ellers IKKE læser ;) og erfaringer fra folk i min omgangskreds, som har prøvet kræfter med sådan en gris.
1 nakkefilet på ca. 3 kg.
Afpuds nakkefileten for de størst sener.
Rub:
Man kan sagtens udelade nogle af krydderierne i denne rub, dog er det vigtigt at bruge en vis mængde paprika, farin og salt.
80 g. brun farin
50 g. groft salt
10 g. paprika
1 spsk. hvid peber
10 g. løgpulver
2 spsk. oregano
1/2 tsk.cayennepeber (lidt mere hvis man ønsker den stærk)
1/2 spsk. spidskommen
1/2 spsk. sellerisalt
Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Gnid nakkefileten godt med rub'en og pak den ind i film. Lad den trække i køleskabet til næste dag.
Vinegarsauce (fra Gastromand, dog tilpasset)
1 dl. æblecidereddike
1 dl. vand
1/2 dl. ketchup
1 spsk. brun farin
1/2 tsk. salt
1 knsp. chili
ca. 1 tsk. groft peber
Det hele skal ind i burgerbollen :)
Lækker, lækker coleslaw (fra Gastromand)
1 spidskål (alternativt kan et lille hvidkål bruges)
4-6 gulerødder
Marinade:
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. honning
1 dl æblecidereddike
3 tsk sellerisalt
2 spsk. sukker
1 tsk. Stødt spidskommen
friskkværnet peber
Dressing
2 dl creme fraiche 18%
2½ dl mayonnaise (gerne Hellman)
salt og peber
2-3 tsk. sukker
Snit spidskålen fint. Riv gulerødderne groft.
Bland kål og gulerod sammen.
Rør marinaden sammen og vend den i spidskål og revne gulerødder. Lad det trække 1 time i køleskabet.
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Kommentarer
Send en kommentar