Tagliatelle med kylling, spinat og asparges i flødesauce


Efter 4 dage med julemad var der behov for noget helt andet på menuen. Det blev til denne tøm-køleskabet-ret, som blev særdeles vellykket. Det er bestemt ikke sidste gang, den kommer på middagsbordet

Portionen gør 2 voksne og 2 børn mætte

300 g. tagliatelle (gerne frisk)
400 g. kylling i tern
1 rødløg i halve ringe
2 fed hvidløg.
2 spsk. balsamico
250 g. grønne asparges
100 g. frisk spinat
1 knsp. revet muskatnød
1 spsk. citronsaft
1,5 dl. vand
1,5 dl. piskefløde
1/2 dl. revet pecorino (eller parmesan)
En smule maizenajævning
Et par dråber trøffelolie (hvis man har det)
salt og peber

Kog pastaen efter anvisning på pakken. 
Steg kylling i lidt olie med salt og peber i en sauterpande. Tilsæt løg og hvidløg og steg med 2 spsk. balsamico.
Tilsæt asparges og spinat og steg ved middel varme til spinaten er klasket sammen.
Tilsæt muskatnød, citron og vand og kog det op. Tilsæt fløde og revet pecorino. 
Jævn saucen en smule med maizena.
Smag til med trøffelolie, salt og peber.
Vend den kogte pasta i retten og servér straks.



Kommentarer