I år stod julemenuen på and med alt hvad dertil hører. Jeg langtidssteger (ca. 5 timer) altid anden om formiddagen, parterer den og anretter den, så det er nemt om aftenen. Man slipper på den måde også for svineriet i køkkenet (og i det pæne tøj) om aftenen.
Mht. hvilken and man skal vælge, så holder jeg altid øje med Netto-kataloget i december. De har en fantastisk and til en fantastisk pris.
Det er denne, som koster mellem 149-169 kr. og vejer ca. 3400 g.
Der er rigelig mad til 4 voksne og 2 børn.
En frossen and skal tø op i køleskabet i 2-3 døgn.
På billederne ses 2 ænder (valgte lige at stege en ekstra, så der var rester til juledag :)
1 and på ca. 3400 g.
2 æbler (Belle de Boskoop eller Cox Orange)
1 stor håndfuld svesker
1 dl. groft salt
friskkværnet peber
Tænd ovnen på 125 grader
Skræl æblerne og skær dem i både. Bland dem med sveskerne.
Bland salt og peber i en skål
Gnid anden indvendigt og udvendigt med salt/peberblandingen og fyld den med svesker og æbler. Luk med et par kødnåle.
Læg anden i en stor bradepande med brystet opad. Steg den i ovnen i 1 time.
Tag bradepanden ud og hæld fedtet fra.
Anden er færdig, når saften er klar, når man stikker en kødnål i låret.
Tag anden ud og lad den køle af.
Hæld skyen i en skål og sæt den på køl. Gem andefedtet.
Partér anden og læg stykkerne i et ovnfast fad ovenpå æble/sveskefyldet. Sæt fadet på køl til servering.
Servér med andesauce (se nedenfor), brune kartofler (snyd ikke med glaskartofler!), hvide kartofler, franske kartofler, rødkål og waldorfsalat - Opskrift
Kommentarer
Send en kommentar