Opskriften stammer fra en af mine praktikker i min studietid. Jeg fandt den i køkkenet på min praktikskole, da jeg underviste en 6.klasse i hjemkundskab.
Opskriften giver ca. 30 småkager
2 dl. mel
1/4 tsk. hjortetaksalt
125 g. smør/kærgården
2 dl. kokosmel
3/4 dl. sukker
Glasur
75 g. flormelis
2 spsk. kogt vand
Varm ovnen op til 200 grader
Bland mel og hjortetaksalt. Skær smørret i tern og smuldr det i melet.
Tilsæt sukker og kokosmel og ælt dejen sammen.
Del dejen i tre som trilles til pølser i bagepladens længde. Læg dem på pladen og tryk dem let flade.
Bag stængerne i 12 min.
Rør glasuren sammen. Glaser stængerne med glasuren, mens de stadig er varme og skær dem i smalle stykker.
Hej Maria :
SvarSletTak for din dejlige ide med den her side . Er ved at lære mit 18 årige barnebarn at bage : Da vi var færdige med Kokossnitterne , siger hun ---- Ih altså mormor , det er nøjagtig som oldemors kager . Tak for denne opskrift som er så god , og Glædelig Jul til dig og dine.
Hvor er jeg glad for at I kan bruge min side. Idéen er netop også, at gamle klassiskere, som mine bedstemødre lavede til mig og lærte mig at lave, skal hives frem og have nyt liv :)
SletRigtig glædelig jul til jer også
Kh. Maria