Vi serverede en, hvis jeg selv skal sige det, ret perfekt flæskesteg med gode sprøde svær, kartoffeltærte og en lækker bønnesalat (som jeg har fra Suveræne Succeser).
Flæskestegen vejede 1150 g. og fik 2 timer ved 160 grader og derefter 15 min. ved 220 grader.
Den blev lagt på en rist i en bradepande. I bunden lagde jeg
1 løg i grove stykker
nogle timiankviste
3 laurbærblade
et stort skvæt rødvin
vand
Stegen blev ridset, gnedet med godt med groft salt og et par laurbærblade i mellem sværene.
Ca. 15 min. før stegen er færdig kan skyen tages fra.
Si skyen og skum den for overflødigt fedt. Kog den op og jævn den med maizena/vand.
Smag til med ribsgelé og tilsæt gerne en sjat fløde.
Server med:
kartoffeltærte - Opskrift
Bønnesalat - Opskrift
Til dessert fik vi Rabarberlagkage
Kommentarer
Send en kommentar