Langt om længe fik jeg taget mig sammen til at bage Meyers kanelsnurrer, som jeg har haft kig på længe.
De er tidskrævende, da de skal æltes længe og har lang hævetid. Sæt 5 timer af (ikke 5 timers arbejdstid)
I følge Meyers opskrift bliver der 16 stk. men jeg fik altså 27 stk. Jeg synes, mine har en fin størrelse - de skulle ikke være større.
Hæld mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme. Dejen æltes i maskine i ca. 20 min. - til den er glat og slipper skålen.
Skær smørret i små terninger, kom det i dejen, og ælt videre i 20 min.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel (ca. 40 x 50 cm.).
Smør smørret ud på dejen, strø sukker og kanel jævnt udover, og gnid det ind i smørret med hånden, så det hele er jævnt fordelt på dejen.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej.
Rul dejen ud, så den er 30 cm. bred og 80-100 cm. lang (50-60 cm. i følge Meyer).
Skær dejen i 26-27 strimler.
5 dl kold sødmælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
15 g havsalt
12 g stødt kardemomme
150 g smør
Fyld:
100 g blødt smør (Meyer skriver 125 g. men det var efter min mening for meget)
100 g sukker (Meyer skriver 125 g. men det var efter min mening for meget)
2 spsk. stødt kanel
1 sammenpisket æg til pensling
sukker (til at drysse på)
Skær smørret i små terninger, kom det i dejen, og ælt videre i 20 min.
Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time.
Smør smørret ud på dejen, strø sukker og kanel jævnt udover, og gnid det ind i smørret med hånden, så det hele er jævnt fordelt på dejen.
Rul dejen ud, så den er 30 cm. bred og 80-100 cm. lang (50-60 cm. i følge Meyer).
Skær dejen i 26-27 strimler.
Kommentarer
Send en kommentar