Målet var en smagfuld kage med en sprød bund med en lækker blød kerne, en let og luftig creme og noget crunchy på toppen.
Jeg synes, resultatet blev særdeles vellykket, men prøv selv :)
Opskriften giver 4 portionstærter, men kan også laves som en stor tærte (i tærteform med løs bund). I så fald ville jeg fordoble mørdejen - resten burde passe nogenlunde, måske 1 1/2 gang creme. Bagetiden skal så også forlænges med 5-10 min.
Mørdej
1,5 dl. hvedemel
1 spsk. mørk sirup
Bland smør og mel sammen med hænderne. Tilsæt sirup og saml dejen.
Lad den hvile tildækket i køleskabet ca. 30 min.
Mazarinmasse
50 g. blødt smør
40 g. sukker
1 æg
Riv marcipanen groft. Bland de 4 ingredienser sammen og rør til en ensartet masse.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Fordel mazarinmassen i tærtebundene.
Bag dem ved 200 grader i 15 min.
Når bundene er bagte og afkølede tages de forsigtigt ud af formene og anrettes på tallerkener
Mens de køler af laves fyldet.
Mandelkrokant
1 tsk. honning
Kom mandelflagerne på en hed pande. Vend konstant i dem. Når de har taget lidt farve, tilsættes en tsk. honning, som vendes rundt i mandlerne. Når honningen er godt fordelt, hældes blandingen ud på et stykke bagepapir og køler af.
Hvid chokoladecreme
100 g hvid chokolade
2,5 dl. piskefløde
Smelt den hvide chokolade over vandbad. Det er vigtigt at være over den hele tiden, da hvid chokolade er meget varmefølsomt og nemt gryner, hvis det bliver for varmt.
Pisk fløden stiv.
Afkøl chokoladen let og vend flødeskummet i.
ca. 300 g. hindbær
Fordel cremen på bundene. Anret hindbærrene herpå og pynt med mandelkrokant.
Kommentarer
Send en kommentar