I aften stod den på suppe, så der blev bagt lækre flutes til.
Opskriften giver 4 store flutes.
4,5 dl.lunkent vand
2 dl. surdej - Opskrift
20 g. havsalt
10 g. gær
900 g. hvedemel
Hæld vandet i en skål og udrør gæren heri.
Tilsæt surdej, salt, gær og hvedemel og ælt dejen godt i røremaskine - ca. 20 minutter.
Lad dejen hævet tildækket i ca. 2 timer
Lad brødene hæve til dobbelt størrelse - ca. 2 timer.
Sæt en bradepande i bunden af ovnen og varm den op til 230 grader.
Rids brødene med en kniv.
Sæt flutene i ovnen, smid et lille glas vand i bradepanden og luk straks.
Bag dem i ca. 20 min.
Jeg må sige, at mit første forsøg med at bage med surdej, blev ganske vellykket. Jeg glæder mig til at skulle bage mere med min surdej :)
Dejen bliver for tør med 4,5 dl vand, syntes jeg, jeg bruger 7 dl vand så er brødet super lækkert og saftigt.
SvarSlet