Portionen giver ca. 20 stk.
2 ds. kikærter (tørrede kikærter: se note)
1 rødløg, finthakket
3 (store) fed hvidløg
2 spsk. finthakket persille (jeg brugte bredbladet)
1 spsk. finthakket koriander
saften af en halv citron (ca. 1/2 dl.)
1 æg
3-4 spsk. mel
1,5 tsk. salt
peber
Hæld kikærterne i en sigte og lad dem dryppe godt af.
Sæt "farsen" i køleskabet i ca. 1/2 time.
Form små flade boller og steg dem på begge sider i rigelig olie i ca. 4 min.
Læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle).
Server dem til pitabrød, hvidløgsdressing, salat, tomat, agurk og god feta.
NOTE:
Tørrede kikærter kan også anvendes, men kræver lidt mere forberedelse.
Brug 200 g. kikærter til denne portion. De skal udblødes i rigeligt vand (12 timer, eller natten over). Hæld vandet fra kikærterne, kom dem i en gryde, hæld vand i så de er dækket. Kog kikærterne i ca. 5 min. Herfra følges opskriften.
Mine gik helt i stykker og flød nærmest ud, blev aldrig rigtig faste :( hvad tror du der gik galt ? Tænker jeg havde for lidt mel i måske ??
SvarSletNå det var mængden af mel :) havde lidt dej i overskud der fik et skud mel mere, så gik det :)
SvarSletØv! Men ja, det har nok været mængden af mel, men det er også vigtigt at olien er varm nok, så der hurtigt dannes en skorpe. Håber de smagte godt :)
SvarSletMvh. Maria
Ja det sidste fik jeg også fanget :) de få jeg fik lavet rigtig smagte super godt, så de skal prøves igen :)
SvarSletKarina