2 laksefilet’er
1 pose frossen hakket spinat (400 g)
1 knsp. stødt muskatnød
1 pose frossen hakket spinat (400 g)
1 knsp. stødt muskatnød
1 knsp. tørret chili
salt og peber
1 bæger ricotta
Skær laksen i små tern (ca. 1x1 cm.). Hæld spinaten i en kasserolle og sæt den over lav varme, så spinaten langsomt tør op. Når spinaten er optøet blandes laks, muskatnød, chili, salt og peber i, og det varmes igennem i ca. 5 minutter.
salt og peber
1 bæger ricotta
Skær laksen i små tern (ca. 1x1 cm.). Hæld spinaten i en kasserolle og sæt den over lav varme, så spinaten langsomt tør op. Når spinaten er optøet blandes laks, muskatnød, chili, salt og peber i, og det varmes igennem i ca. 5 minutter.
Tomatsauce:
1 ds. hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. groft salt
1 ds. hakkede tomater
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. groft salt
Alle ingredienserne til tomatsaucen kommes i en skål og blendes sammen med en stavblender
Bechamelsauce:
15 g. smør
2 spsk. mel
4 dl. mælk
salt og hvid peber
15 g. smør
2 spsk. mel
4 dl. mælk
salt og hvid peber
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og pisk, til det er opsuget i smørret.
Tilsæt mælken – 1/3 ad gangen – pisk konstant! Lad saucen koge op under konstant piskning og skru ned, så det ikke koger over. Kog saucen ved svag varme i ca. 5. minutter og tilsæt salt og peber.
Lasagneplader
1 dl. revet parmesanost
Læg lasagnen sammen i et smurt ovnfast fad i passende størrelse. Hæld først lidt tomatsauce i bunden, herefter spinat/lakseblanding, et lag lasagneplader og til sidst et lag bechamelsauce. Lav endnu et lag magen til og evt. endnu et. Afslut med at drysse parmesan henover retten og bag den i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter.
Tilsæt mælken – 1/3 ad gangen – pisk konstant! Lad saucen koge op under konstant piskning og skru ned, så det ikke koger over. Kog saucen ved svag varme i ca. 5. minutter og tilsæt salt og peber.
Lasagneplader
1 dl. revet parmesanost
Læg lasagnen sammen i et smurt ovnfast fad i passende størrelse. Hæld først lidt tomatsauce i bunden, herefter spinat/lakseblanding, et lag lasagneplader og til sidst et lag bechamelsauce. Lav endnu et lag magen til og evt. endnu et. Afslut med at drysse parmesan henover retten og bag den i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter.
Kommentarer
Send en kommentar