Bedre sent end aldrig ;) Denne opskrift har ligget under min "kladder" i et lille år, men må jeg hellere få den udgivet, før opskriften på min nyeste lagkage kommer på om lidt...
Denne lagkage leder tankerne hen på lune sommerdage i haven med friske danske jordbær og koldskål.
Lagkagebundene har jeg hidtil gerne købt i ICA, når jeg har været på den anden side af sundet. De laver de blødeste og lækreste lagkagebunde. Jeg har nu opdaget, at de har nogle tilsvarende i Føtex, dog er de ekstra kroner værd.
Kiksebund
250 g. havrekiks
125 g. smeltet smør
Koldskålsmousse
6 blade husblas
saft og skal af 1 stor citron
100 g. sukker
Korn fra 1 vanillestang
3 dl. kærnemælk
3 dl. piskefløde
Jordbærmousse
3 blade husblas
400 g. frosne eller friske jordbær
saft og skal fra en lime (alternativt 1/2 citron)
2 spsk. sukker
2 æg - delt i blommer og hvider
1 dl. piskefløde
50 g. sukker
2 vanillekagebunde (luksuskagebunde fra Salling eller hjemmebagte)
Friske jordbær
50 g. sukker
2 vanillekagebunde (luksuskagebunde fra Salling eller hjemmebagte)
Friske jordbær
1-2 dl. piskefløde
Fremgangsmåde
Kiksebund
- Kiksene knuses i en minihakker eller i en pose med en kagerulle.
- Bland smuldret med smeltet smør og tryk det ud i springform i samme mål som lagkagebundene foret med husholdningsfilm.
- Lad den stivne i køleskabet.
- Træk herefter filmen af bunden og læg den på et lagkagefad i en kagering.
Koldskålsmousse
- Udblød husblassen i vand i ca. 10 min.
- Kog citron, vanille og sukker op til sukkeret er opløst.
- Knug vandet fra husblassen og opløs den i sukkerlagen
- Afkøl til den er lillefingervarm
- Rør lagen i kærnemælken i en tynd stråle
- Pisk fløden til skum og vend den i.
- Lad moussen sætte sig en smule i køleskabet mens jordbærmoussen laves.
Jordbærmousse
- Udblød husblassen i vand i ca. 10 min.
- Kog jordbær op med 2 spsk. sukker og lime til den er næste udkogt.
- Knug vandet fra husblassen og opløs den i jordbærkompotten
- Afkøl til den er lillefingervarm
- Pisk æggeblommer og sukker (50 g.) til en æggesnaps og vend den i jordbærkompotten.
- Pisk æggehvider stive og piskefløde til skum og vend begge dele i.
Sådan samles kage
- Ovenpå den kolde kiksebund fordeles koldskålsmoussen
- lagkagebund
- jorbærmousse
- lagkagebund
- Pynt med friske jordbær og flødeskums"dutter" i bunden
Lad kagen sætte sig i køleskabet - helst natten over
Kommentarer
Send en kommentar