søndag den 31. juli 2016

Brownie med Baileys og cheesecaketop




I juni holdt vi forældregrillaften i min søns klasse - uden børn. Det er et godt koncept :) Jeg havde tilbudt at kreere lidt godt til kaffen. Det blev til dette eksperiment.
Nøj, hvor blev den god! Den kræver lidt arbejde, men den er bestemt umagen værd.

Der bliver ca. 30 stykker (små)

Brownie
225 g. smeltet smør
400 g. sukker
60 g. kakao
2 tsk. vanilleekstrakt (eller vanillesukker=
4 æg
190 g. hvedemel
1 tsk. salt
1 3/4 dl. chocolate chips (grove chokoladestykker) - mørk
1/2 dl. baileys

Cheesecakefyld
300 g. flødeost (f.eks. Philadelphia)
1 æg
1/2 dl. sukker

3 tsk. baileys

Forvarm ovnen til 175 g. Beklæd en bradepande (ca. 25x30 cm.) med bagepapir.
Pisk smør, sukker, kakao og vanille sammen med håndmixer eller i røremaskine.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk imellem. 
Tilsæt mel, salt, chokoladestykker og bailey. Rør det sammen til det er lige netop blandet.

Pisk alle ingredienserne til cheesecaken sammen, til det er glat og homogent.
Fordel 2/3 af browniedejen i formen. Kom cheesecakefyldet ovenpå. Fordel den resterende browniedej i klatter ovenpå. Lav et marmoreret mønster ved at trække en kniv igennem de to øverste lag.

Bag kagen v. 175 grader i ca. 30 min. Den må endelig ikke være gennembagt.
Køl kagen af.

Chokoladeganache
3/4 dl. piskefløde
1 1/4 dl. chocolate chips (grove chokoladestykker) - mørk

75 g. smør
1 spsk. baileys

Pynt: hvid chokolade (ca. 50 g.)

Kom alle ingredienserne til chokoladeganachen i en skål, der må gå i mikroovnen. Varm det i ca. 1 minut, til chokoladestykkerne begynder at smelte. Tag skålen ud og rør de resterende ingredienser til ganachen godt sammen med chokoladen.Varm det evt. lidt i mikroovnen igen, hvis det ikke kan røres helt glat

Fordel blandingen på den kolde kage, glat ud og lad chokoladen størkne. 
Slut af med at lave snirkler/mønster med smeltet hvid chokolade (lav evt. et lille kræmmerhus af madpapir og "sprøjt" det ud på kagen.
Lad kagen sætte sig godt i køleskabet. Gerne et døgn.
Skær kagen i små stykker - man kan ikke spise for store stykker!

Kagen holder sig fint i køleskabet i flere dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar