søndag den 24. april 2016

Grundopskrift på Risotto

Vi er glade for risotto, som jo kan laves på mange forskellige måder.
Her er min basisopskrift som passer til vores familie på 4. Den kan tilsættes, hvad man lyster af krydderier, grøntsager mv.

1 lille løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
200 g. risottoris
1,5 dl. hvidvin
5 dl. bouillon/fond (jeg bruger oftest hønsebouillon)
30 g. friskrevet parmesan/grana padano 
salt og peber

Skyl risene i et dørslag og lad dem dryppe af.
Hak løg og hvidløg meget fint
Svits det i olie et øjeblik før risene tilsættes. Steg lidt videre under konstant omrøring.
Tilsæt hvidvin og bouillon til risen er dækket.
Kog ved svag varme. Tilsæt løbende bouillon og lad det blive absorberet før nyt tilsættes.
Det vil tage ca. 20 min i alt.
Når al bouillon er absorberet tilsættes parmesan.
Tilsæt herefter grøntsager og krydderier og smag til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar