lørdag den 2. januar 2016

Minimarengskys med kaffe- og hindbærsmag


Skønne små marengskys, der er fantastiske som tilbehør til is.



Opskriften giver 2-3 plader (afhængig af hvor tæt man sprøjter dem ud) - mange små marengs!

2 æggehvider
100 g. sukker

1 tsk. instant kaffe
1/2 tsk. kogende vand

1 tsk. hindbæreddike
frysetørrede hindbær

Pisk æggehviderne stive med halvdelen af sukkeret.
Hæld det resterende i og pisk det godt sammen.
Del marengsmassen i to.

Udrør kaffen i det kogende vand og vend det i den ene halvdel af marengsmassen.
Vend hindbær i den anden halvdel.

Kom først den ene type marengs i en sprøjtepose med lille stjernetyl. Sprøjt små (ca. 1,5 cm. i dia.) marengs ud på en bageplade med bagepapir. Hindbærkyssene drysses med frysetørrede hindbær før bagning.
Bag de små kys i en 120 grader varm ovn i 50-60 minutter. 
Gør det samme med den anden halvdel marengs. 

Køl marengskyssene helt ned og opbevar dem i en tætsluttende dåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar