lørdag den 2. januar 2016

Intens chokoladeis med et tvist af mint


Denne is var en del af dette års nytårsdessert - en portionsanrettet islagkage/istop
Det er en fantastisk lækker og cremet is, som jeg i grove træk har fra Femina (Heiberg) - originalopskrift

125 g mørk chokolade med mint (f.eks. marabou premium med mint)

½ vaniljestang

2,5 dl. sødmælk

2,5 dl. piskefløde

15 g kakaopulver

4 æggeblommer

120 g sukker

Hak chokoladen fint, og kom den i en stor skål
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom vaniljekorn og -bælg i en lille tykbundet gryde sammen med mælk, fløde og kakaopulver. Bring det i kog.

Pisk imens æggeblommer med sukker i en skål, til det er ensartet. Hæld først lidt af den varme mælkefløde over de sammenpiskede æggeblommer under konstant piskning for at vænne dem til varmen. 
Hæld derefter resten af den varme mælkefløde i. Hæld det hele tilbage i gryden, og lad cremen legere og tykne ved svag varme og under omrøring med en gummidejskraber, til den når en temperatur på 85° (brug et termometer). Kommer den over vil den begynde at koagulere
Hæld den varme creme over den hakkede chokolade og rør i det med dejskraberen til den er ensartet. Giv cremen en tur med stavblenderen.

Køl cremen helt af før den køres til is i en ismaskine.
Kom isen i en boks og opbevar den i fryseren til servering

Ingen kommentarer:

Send en kommentar