søndag den 3. januar 2016

Forret til nytårsaften: Lakseroulade med aspargescreme og rejer


Dette var forretten til nytårsaften 2015.

Opskriften passer til 8 personer

Lakseroulade (opskrift fra Familie Journalen)

450 g spinat (fra frost)
15 g smør
4 æg
½ tsk. muskatnød
1 tsk. salt
1 knsp. peber

Fyld:
200 g røget laks
150 g flødeost
1 dl cremefraiche
2 spsk. dild
Salt og peber

Pres spinaten fri for væde og blend den med smeltet smør, æggeblommer og krydderier.

Pisk hviderne stive og vend dem i spinaten. Smør blandingen ud på et stykke bagepapir i en firkant på 25 x 30 cm, bag den ved 200° i 10-12 min. og lad den afkøle under et fugtigt klæde.

Hak laksen og rør den med flødeost, cremefraiche og dild og smag til med salt og peber.

Fordel lakseblandingen over spinatbunden, rul den sammen som en roulade og stil den på køl i mindst et par timer.

Aspargescreme
250 g. friske asparges
2 fed hvidløg
olivenolie
1 dl. piskefløde
1 spsk. hvid balsamico
friskpresset citronsaft
salt og peber

Skær aspargesene i mindre stykker.
Pres hvidløget og steg det kort i lidt olivenolie i en lille gryde. Kom asparges, fløde og balsamico i og kog det op. Lad det simre til aspargesene er møre (10-15 minutter).
Blend det til en ensartet creme og smag til med citron, salt og peber.
Køl cremen helt af.

Til servering:


Baby leaves (salat)
ristede pinjekerner
Citron i skiver
Rogn
200 g. rejer

Anret som vist på billedet (eller som du selv lyster).
Server med godt brød - f.eks. disse stjerneboller - Opskrift







Ingen kommentarer:

Send en kommentar