søndag den 13. december 2015

Oreokarameller med pebermynteknasSå er der kommet gang i årets konfektmageri.
Disse kommer fra et af de tidligere års Dr. Oetker julehæfter. 
Der skulle bruges pebermynteessens, men det var udsolgt overalt, så i stedet udnyttede jeg, at de pebermynteslikstokke, mine drenge har fået i pakkekalender ikke faldt i deres smag.
De fik en tur med kødhammeren (i en pose) og blev drysset henover. Mmmmmmm, den kunne Dr. Oetker godt lige tage til sig :)

Ifølge originalopskriften skal man bruge en foliebakke (12x18 cm.) Det havde jeg ikke lige liggende, så jeg lavede en selv af staniol i tilsvarende mål. Meget nemt og fungerede fint. Jeg tænker dog også sagtens, at man kan bruge en almindelig lille bageform, men så er det vigtigt at beklæde den med bagepapir eller staniol.

Her kommer opskriften:

Bund:
50 g. smør
154 g. Oreos (1 rulle)

Karamel
150 g. sukker
¾ dl. glukose (jeg havde noget liggende, eller kan glucosesirup sikkert godt bruges)
1 ½ dl. piskefløde
1 spsk. kakao
2 spsk. pebermynteessens (kan udelades)

Overtræk:
100 g. mørk overtrækschokolade
2 pebermynteslikstokke/bolcher - knuste

Bund:
Tænd ovnen på 200 grader
Smelt smørret (brug en smule af smørret til at pensle foliebakken). Blend Oreos og rør dem i smørret. Fordel massen i en foliebakken/formen og tryk bunden godt sammen. Det er vigtigt at den trykkes ordentligt sammen, da den ellers smuldrer når de færdige stykker skæres ud.
Bag bunden i 10-12 minutter. Afkøl bunden helt i bakken.

Karamel
Bland sukker, glukose, fløde og kakao sammen i en tykbundet gryde og varm blandingen op ved middel varme under omrøring. Når massen begynder at koge let, skal der ikke længere røres i gryden. Massen skal nå en temperatur på 120-125° C (eller til den stivner til en geleagtig kugle, hvis du lader en smule af karamelmassen dumpe ned i iskoldt vand). Vend pebermyntearomaen i karamelmassen, hæld blandingen over bunden og stil den i køleskabet til den er helt kold.

Overtræk:
Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Fordel den oven på den kolde karamelmasse. Drys med pebermyntesmulder.

Når det er helt stivnet skæres "kagen" i firkanter (ca. 2x2 cm)
Opbevar på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar