lørdag den 3. oktober 2015

Meyers fantastiske æbletærte
Denne æbletærte fra "Meyers Kager" er simpelthen eminent!
Den er lidt omfattende at lave - mange forskellige elementer, men den er det hele værd!
Opskriften er gengivet fra hans facebookside, dog med justeringer af mængder så det passer til en enkelt tærte

Bund:

120 g blødt smør
80 g flormelis
30 g mandelmel
1 mellemstort æg
kornene af 1/4 vaniljestang
235 g hvedemel
1/2 tsk. fint salt

Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen – enten på en røremaskine eller med en elpisker med dejkroge. Pas på ikke at piske blandingen. Tilsæt de restende 175 g hvedemel og salt når blandingen er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt, sammen.
Rul dejen ud i 2,5 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir. Læg dejen på en lille plade, sæt den i køleskab, og lad dejen hvile i minimum1 time. 

Kold kagecreme med vanilje (skal bruges til mandelcremen)
1/4 vaniljestang
1,25 dl sødmælk
1,5 æggeblomme
40 g sukker, gerne hjemmelavet vaniljesukker
10 g majsstivelse

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i 1 minut under kraftig piskning – pas på den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug. 

Mandelcreme:
125 g blødt smør
125 g flormelis
125 g mandelmel eller fintblendede smuttede mandler
2 små æg
15 g majsstivelse
1 spsk. calvados eller anden æblebrændevin (jeg erstattede med æblejuice, da jeg ikke havde andet)
1 portion kold kagecreme med vanilje

Desuden: 
5-7syrlige æbler
flormelis til drys


1 tærteform med løs bund (ca. 26 cm i diameter)

Beklæd en tærteform med løs bund med mørdejen – det er nemmest hvis du har ladet dejen temperere en smule på køkkenbordet. Buk forsigtigt dejen rundt om formens øverste kant, så du trimmer dejen af, og ret til med fingerspidsene. Prik bunden flere steder med en gaffel, og lad herefter tærtebunden hvile i 30 min. i køleskab, mens du laver mandelcremen.

Ælt smør og flormelis sammen. Tilsæt mandelmel og æggene – et ad gangen. Ælt i 30 sekunder, hver gang et æg er kommet i. Ælt ved middelhastighed med elpiskeren, indtil blandingen er let og ensartet. Tilsæt majsstivelse og brændevin og til sidst kagecremen lidt ad gangen.


Forvarm ovnen til 190 grader ved varmluft. Kom mandelcremen direkte over i den kolde, ubagte mørdejsbund. Lad mandelcremen nå lige op til lige under kanten af formen.

Skyl og tør æblerne. Del dem i kvarter, og fjern kernehusene. Skær æblebådene i lameller, og læg dem taglagt i en ring. Begynd ude i kanten af tærten, og lad næste ring overlappe en smule. Slut af med en lille roset i midten af tærten. Sigt med lidt flormelis, og lad tærten bage i ca. 35 minutter, indtil cremen er souffleret lidt op, og overfladen er gyldenbrun. Tag tærten ud, og lad den afkøle helt på en bagerist inden servering.
Nyd tærten som den er – den har masser af blød cremethed i sig selv, eller server med creme fraiche.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar