Brownie med karamel og peanuts



Et kig i køkkenskabet og et par ingredienser tæt på udløbsdatoen blev til denne fantastiske brownie, som kan lede tankerne hen på konfekt og snickers....mmmmmm :)  
Man skal ikke være kalorieforskrækket! Til gengæld spiser man kun et lille stykke, da den smager af så meget!
Den bliver kun bedre efter nogle dage i køleskabet, og kræver faktisk min. et par timer derinde før den skal spises. Den kondenserede mælk lægger sig på bunden og bliver til lækker karamel.
Billedet yder slet ikke kagen retfærdighed!

200 g. mørk chokolade
100 g. smør
4 store æg
200 g. sukker
100 g. mel
3 spsk. creme fraiche (jeg brugte 38%, men 18% kan også bruges)
1 dåse kondenseret mælk
100 g. saltede peanuts grofthakkede

Forvarm ovnen til 180 grader og beklæd en bradepande/bageform på ca. 20x25 cm. med bagepapir.
Smelt chokolade sammen med smør over svag varme. Køl blandingen af
Pisk æg og sukker godt sammen, så det er hvidt og skummende. Pisk chokoladeblandingen i og sigt melet i. Vend blandingen godt sammen og hæld den i formen.
Hæld den kondenserede mælk over kagedejen og drys peanuts henover.
Bag kagen i ca. 30 minutter.
Køl den helt af og opbevar i køleskabet.






Kommentarer