lørdag den 8. august 2015

Middelhavsinspireret fyldt kalkunbryst

En lørdag uden planer = masser af tid til madsyslerier :)
Jeg havde et stort kalkunbryst i fryseren, som trængte til at blive brugt. Et kig i køleskabet og fryseren udmøntede sig i denne virkelig skønne steg, som jeg uden tvivl vil komme til at lave adskillige gange.
Vi valgte at lave den på grill, men den kan også steges i ovnen.
Som tilbehør lavede jeg hjemmelavet tagliatelle og tomatsauce. Det vil også være lækkert med nye kartofler og en god salat.

1 stort kalkunbryst

Fyld:
250 g. fetaost (f.eks. puck)
1 dl. purløg
En håndfuld friskhakket salvie
1 usprøjtet citron, fintrevet skal heraf
1 lille håndfuld grofthakkede mandler
salt og peber

4-5 skiver parmaskinke (el.lign)
5-10 skiver tyndskåret pølse, skinke som f.eks. chorizo, serrano, parma (alt tyndskåret kan bruges) - bruges til at vikle omkring stegen.
1 håndfuld friske timiankviste
Madsnor

Rør alle ingredienserne til fyldet godt sammen.
"Åbn" kalkunbrystet ved at skære det halvt igennem og skære nogle dybe lommer i det. Put nogle stykker parmaskinke i lommerne og herefter fyldet. Rul/fold det sammen. Beklæd kalkunbrystet med pølse/skinke og vikl madsnor godt rundt om det, så det er stramt og fyldet er holdt inde (der kan man med fordel bruge et ekstra sæt hænder). Stik nogle timiankviste ind i brystet under snoren og krydr med salt og peber.
Grill kalkunbrystet først ved direkte varme, så det får en god grillet overflade. Herefter indirekte varme og/eller på staniol.
Grill kødet til det har en kernetemperatur på 69 grader (ca. 1/2 time) og læg det herefter i staniol i mindst 20 minutter, så kødet opnår en temperatur på 75 grader.

Jeg serverede stegen med hjemmelavet frisk pasta og en tomatsauce med ricotta - opskrift

Ingen kommentarer:

Send en kommentar