Hindbærtiramisu




Det er igen hindbærtid og fryseren gemte en portion fra sidste år, så den måtte jo bruges før de nye gør deres indtog. 
Det er blevet til denne lækre dessert, som faktisk blev bedre og bedre de næste 2-3 dage. 
Lav den derfor gerne et døgn i forvejen.

Der er rigelig dessert til 8 personer.

Hindbærfyld
500 g. hindbær (evt. fra frost)
4 spsk. sukker
1/2 dl. Amaretto-likør eller Marsala
saft fra 1/2 citron

Hvis der bruges frosne hindbær, skal disse være tøet godt op og lidt af væsken hældt fra.
Mos hindbærrene med sukker, likør/vin og citron.

Mascarponecreme
4 æggeblommer
75 g. flormelis
kornene fra 1/2 vanillestang
250 g. mascarpone (1 bæger)
2 dl. piskefløde
3 æggehvider

1 pk. lady fingers

Til pynt:
En blanding af revet mørk og hvid chokolade, en lille håndfuld hakkede mynteblade
Lidt hele mynteblade
Frysetørrede hindbær eller friske hindbær (kan udelades)

Pisk æggehviderne stive og sæt dem til side.
Pisk fløden til skum.
Pisk æggeblommer, flormelis og vanille lyst og luftigt. Vend først mascarponen i, derefter flødeskummen og tilsidst de stive æggehvider.

I et fad lægges først et tyndt lag mascarponecreme, derefter et lag lady fingers, så et lag hindbærfyld. Gentag rækkefølgen og slut med et lag mascarponecreme.

Kom film henover desserten og sæt den i køleskabet til den skal serveres - min. 6 timer, men meget gerne et døgn.

Ved servering fjernes filmen og overfladen dækkes med chokolade/mynteblandingen. Drys med lidt frysetørret hindbær (kan udelades) og pynt med lidt mynteblade.


Kommentarer