Grillet lakseside med balsamicosirup og pinje-, tomat- og krydderurtecrumble




Mmmmmmm...
Det bliver ikke meget bedre end dette. Den bedste opskrift med laks, jeg har prøvet - uden tvivl.
Nem, hurtig og simpelthen bare pivlækker :)
Opskriften kommer fra Skagenfood.dk. Kun ganske få ændringer - bl.a. tilbereder jeg på grill fremfor ovn.
Jeg serverede den med nye kartofler, grøn salat og en kold krydderurte/cremefraiche-sauce.

Ca. 700 g. hel lakseside m. skind


200 g. brød - gerne daggammelt franskbrød el. lign
1 bundt 
persille
 (kruspersille eller bredbladet)
2 fed
 hvidløg

3 
tomater

25 g. 
pinjekerner

1 spsk honning

0,75 dl 
balsamico

2 spsk. olivenolie
salt og peber


Crumble:
Kom brød, persille og hvidløg i en foodprocessor eller minihakker og kør det til en ensartet konsistens. Befri tomaterne for blomst og kerner og skær tomatkødet i fine små tern. Vend tomater, pinjekerner, de grønne brødkrummer, salt og peber sammen med olie (nok til lige at samle det hele - ca. 2-3 spsk. olie).

Sirup: 
Kog balsamico og honning sammen til konsistensen er sirupsagtig.

Læg laksesiden med skindsiden nedad på et stykke staniol (læg det på et spækbræt).
Krydr med salt og peber og fordel balsamicosiruppen på stykkerne. Fordel toppingen oven. Gril laksen ved indirekte varme i ca. 20-25 minutter. 
Server straks med nye kogte kartofler, salat og krydderurtesauce.

Fisken kan også tilberedes i ovn. I så fald skal den bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.


Kommentarer