fredag den 17. juli 2015

Victors fodboldfødselsdagskage (chokoladelagkage)



Som skrevet tidligere har temaet til Victors 6 års fødselsdag været fodbold, så denne kage blev bagt og pyntet til fødselsdag for familien.
Victor havde bestemt at det skulle være en chokoladekage med smartiescreme i midten, næsten som den kage, jeg bagte til Jonathans fødselsdag i marts (Cookie Monster-kage)
Det nemmeste ville jo være at dække den helt med fondant, men jeg synes virkelig det smager grimt, så det blev begrænset til siderne og så er den ellers pyntet med butter cream frosting. 
Kagen skal helst laves min. 1 døgn i forvejen. Den bliver kun bedre af at trække.

Kagebunde (2 stk.)

4 dl. hvedemel
4 1/2 dl. sukker
1 3/4 dl. kakao
1 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
1 tsk. salt
2 1/4 dl. kærnemælk
1 dl. smagsneutral olie (raps, vindruekerne)
3 æg
1 tsk. vanilleekstrakt (eller 2 tsk. vanillesukker)
2 1/2 dl. friskbrygget varm kaffe


Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør to runde lagkageforme eller springforme og drys et tyndt lag mel i. Ryst det overskydende ud.

Sigt hvedemel, kakao, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål, bland det godt. I en anden skål blandes kærnemælk, olie, æg og vanille. Rør den våde blanding i den tørre, vend det sammen mens kaffen tilsættes. Der skal kun røres til blandingen er netop blandet sammen.
Fordel kagedejen i de to forme og bag dem i ca. 30-40 minutter.
Lad kagerne køle af i formene i en halv times tid. Vend dem ud af formene og lad dem herefter køle helt af på en bagerist.


Smartiesfyld
75 g. blødt smør
2,25 dl. brun farin
2,25 dl. sukker
1 tsk. vanilleekstrakt
1 dl. mælk
1 dl. hvedemel
100 g. små smarties (eller store, hakket i mindre stykker)

Pisk smør, farin og sukker godt sammen. Tilsæt vanilleekstrakt og mælk og pisk igen. Tilsæt mel og rør det sammen til det lige akkurat er blandet. Vend smarties i. 
Smør det meste af fyldet på den ene bund og læg den anden bund ovenpå. Smør siderne med det resterende fyld, så de bliver glatte. Lad kagen trække i køleskabet - gerne 1 døgn.

Til pyntning:
Grøn fondant
Lidt hvid fondant
Bogstavudstikkere
Fodboldlys (købt hos kagebutikken.dk)

Frosting

150 g. smør, blødt
200 g. flormelis
1/2 tsk. vanilleessens
1 spsk. piskefløde
Grøn frugtfarve

Pisk smør og flormelis sammen i en skål med en håndmikser. Pisk i ca. 3 min. til det er luftigt.
Tilsæt de resterende ingredienser og pisk det godt sammen, ca. 1 min.

Beklæd siderne med grøn fondant. Med en græstyl (tyl med små huller) sprøjtes "totter" ud på toppen af kagen. Lav også en kant af små "totter" mellem kage og fad.
Udstik bogstaver af hvid/grøn fondant og pynt kagen med dem og lys.
Sæt på køl til servering.






2 kommentarer:

  1. Det lyder som et godt kompromis med smørcremen. Jeg er heller ikke til fondant, hvilket giver visse udfordringer, når ældstebarnet ønsker fine figurkager.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, flotte er de, men smagen af fondant er forfærdelig. Jeg går mere op i smag, og så kan jeg godt leve med et mere rustikt look ;)

      Slet