Tærte med spinat, røget laks og gedeost


Forleden da vi fejrede min søns fødselsdag, serverede jeg bl.a. tærter til aftensmad. Min 6-årige dreng er helt vild med tærte, så han havde selv bestemt menuen. Denne tærte var en del af menuen, og jeg er ret vild med den :)

Tærtedej:
150 g. hvedemel
1/4 tsk. salt
75 g. smør i tern
1/2 dl. surmælksprodukt (fraiche, yoghurt, kærnemælk etc)

Den nemme måde: kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kær til du har en samlet, ensartet dej.
Den traditionelle måde: hak mel, salt og smør sammen med en kniv til det ligner smuldret brød. Tak evt. hænderne lidt til hjælp, men det skal æltes mindst muligt. Tilsæt surmælksproduktet og saml dejen til en kugle og læg den på køl i min. 1/2 time. Lav imens fyldet.

Udrul dejen og kom en i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel og forbag den i ca. 10 minutter v. 225 grader.

Fyld
250 g. hel spinat - gerne fra frost
1 porre (kan erstattes af løg)
ca. 100 g. røget laks, skåret i mindre stykker
salt og peber

2 æg
2 1/2 dl. græsk yoghurt (eller alm. yoghurt)
1 fed hvidløg

1 gedeost i rulle, skåret i tynde skiver
en håndfuld pinjekerner (ca. 50 g.)

Tø spinaten i mikroovnen (hvis der anvendes frossen).
Rens porren og skær den i tynde skiver.
Steg porren i lidt olie på en pande. Hæld spinaten på panden og vend den godt sammen. Krydr med salt og peber. Tag panden af varmen og vend røget laks i.
Kom fyldet i den forbagte tærteform.

Pisk æg, yoghurt og hvidløg sammen og hæld det over fyldet. Sæt tærten i ovnen og bag i 10 minutter før gedeost og pinjekerner kommes på og tærten bages færdig i ca. 15 minutter. Osten skal være gylden.

Server straks med god salat



Kommentarer