Salat med gratineret gedeost, æble og parmaskinke



I aften var en af de fredage, hvor ungerne blev spist af med frikadeller og pasta - en sikker vinder hos dem. Mens de så Disney Sjov nød min mand og jeg denne dejlige salat med et glas rødvin i haven under vores gamle æbletræ. Ren hygge hele vejen rundt :)
Salaten er en blanding af, hvad jeg lige havde i køleskabet og så lige suppleret med gedeost og brød fra Netto.
Det er er meget hurtig og særdeles velsmagende ret.

Opskriften er til 2 personer.

1 bakke blandede spæde salatblade (100 g.)
1 æble
4 skiver parmaskinke ( el.lign)
8 små tynde skiver brød (kan sagtens bare være et billigt baguette)
8 skiver gedeost (i rulle) - ca. 1 halv
1 håndfuld saltede mandler, grofthakkede
Balsamico glaze (færdigkøbt)

Dressing:
1 tsk. (med top) sennep (f.eks. dijon)
2 tsk. balsamico
2 tsk. olivenolie
1 tsk. sukker

Varm ovnen op til 220 grader
Kom en skive gedeost på hver skive brød. 
På en bageplade med bagepapir lægges de 4 skiver parmaskinke. På samme plade sættes brødene m. ost.
Sæt pladen i ovnen. Tag sinken ud, når den er sprød (ca. 5-6 minutter). Brødene skal bages til osten er gylden og bobler let i overfladen (ca. 10 minutter).
I mens det er i ovnen skylles salaten godt og fordeles på to tallerkener.
Skær æblet i små tern og fordel dem på salaten.

Rør alle ingredienser til dressingen sammen og smag til. Fordel dressingen på salaten.
Anret brød m. ost og parmaskinke på salaten. Drys med hakkede mandler og top med balsamico glaze (vær gerne rundhåndet med det - det smager meget lækkert :) )

Server straks.


Kommentarer