mandag den 20. juli 2015

Omelet med skinke, ricotta og spinat


En tøm-køleskabet omelet er blevet en "keeper". Uhmmm...det er altså bare guf :)
Selvfølgelig kan fyldet varieres efter lyst/hvad køleskabet gemmer, men det her spiller altså!
Lav det til brunch, frokost eller som let aftensmad.

Opskriften er til 1 person

2 æg
1 bittelille skævt mælk
salt og peber

1 skive lufttørret skinke, skåret i mindre stykker
2 tsk. hakket løg
1/2 tomat i små tern
1 stor håndfuld frisk spinat
1 spsk. ricotta (anden ost kan også bruges, men det er altså virkelig lækkert med ricotta!)

olie/smør til stegning

Steg skinke, løg, tomat og spinat i lidt smør eller olie på en mellemstor pande (24 cm.) i ca 2 minutter (til spinaten er klasket godt sammen).
Tag fyldet af pande.
Pisk æg, mælk, salt og peber godt sammen.
Smelt lidt fedtstof på panden og hæld æggeblandingen på. Steg omeletten ved middel varme i ca. 2 minutter - den skal være blevet nogenlunde fast.
Fordel fyldet på omeletten. Kom små klatter ricotta ovenpå. Steg et øjeblik og fold så den ene halvdel over den anden. steg ca. 1 minut. Vend den sammenklappede omelet og steg den endnu 1-2 minutter.
Server straks - evt. med grøn salat.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar