fredag den 17. juli 2015

Flagermuskage (chokoladekage)



Kage til SFO'en i anledningen af Victors 6 års fødselsdag.
Idéen kommer fra Amos fødselsdagsbog, men selve kageopskriften er min egen gamle opskrift til springform. Det er faktisk ret nemt at lave flagermusen - meget nemmere end det ser ud.

Opskriften giver 2 runde kager.

250 g. smeltet margarine/smør
500 g. sukker
4 æg
500 g. mel
4 1/2 tsk. bagepulver
6 spsk. kakao
3 tsk. vanillesukker
1 1/2 dl. mælk
1 1/2 dl. kogende vand

Forvarm ovnen til 170 grader.
Bland alle ingredienserne i en stor skål. Fordel dejen i to smurte springforme og bag kagerne ca. 45 minutter midt i ovnen.
Køl kagerne helt af før de skæres ud og pyntes.

Pynt:
Flormelis
Kakao
Lakrids/karamelsnører
Røde chokoladeknapper
evt. sort krymmel

Skær kagen ud som vist på billedet.
Pynt kagen med tyk, mørkebrun glasur (flormelis, kakao og vand), hvid glasur, chokoladeknapper og snører (se billedet)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar