tirsdag den 2. juni 2015

Salat med kylling, sprøde nudler og japanskinspireret dressingDenne salat er en lidt opdateret version af en salat, jeg har lavet tidligere. Den er inspireret af en salat, vi har fået på vores ture til USA. Det er især dressingen, der gør denne salat til noget særligt og så de knasende sprøde nudler på toppen.

Opskriften passer som hovedmåltid til 2 voksne.


Dressing:
1 stor spsk. mayonaise (Hellmans)
2 spsk. risvinseddike
1 spsk. sukker
1 spsk. sesamolie 
1 tsk. dijon sennep

Bland alle ingredienser godt sammen og stil på køl til servering


Ca. 300 g. Kyllingefilet

2 spsk. sød chilisauce

1 plade almindelige nudler (ca. 60 g.)
rapsolie

Ønsket mængde sprød salat (jeg brugte 2 små romaine, hjertesalat)
1/2 rødløg skåret i tynde både
1 rød peberfrugt
1 mango eller 2 nektariner (eller ferskner)
1 stor gulerod


Vrid nudlerne fra hinanden. Varm olie (3-4 cm.) op i en kasserolle. Når olien er tilstrækkelig varm steges nudlerne lidt af gangen heri. De skal kun have ganske kort tid - til de bobler let op. Nudlerne tages på med en hulske og lægges på køkkenrulle.

Skær kyllingen i store stykker (på størrelse med inderfilet'er) og steg dem på en pande i sød chilisauce (ca. 5 minutter). Køl det lidt af og skær herefter i mindre stykker.
Skær salaten i strimler, rødløget i tyndebåde, peberfrugten og mango/nektarin i mindre stykker og guleroden i helt tynde strimler (brug et juliennejern). 
Bræk salaten i mindre stykker og anret det på to tallerkener. Skær rødløget i tynde både. Skær peberfrugten og mangoen i mindre stykker. Bland det hele sammen og vend dressingen i.
Anret salat på to tallerkener og fordel nudlerne ovenpå lige inden servering.

2 kommentarer:

  1. Det er altid skønt med ny inspiration til dressing. Jeg laver stort set altid den samme eller med minimale variationer. Bruger du lys eller mørk sesamolie?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bruger en mørk, men den må ikke være ristet - for kraftig i smagen.

      Slet