Lagkage med bær og hvid chokoladecreme



Mmmmm, helt sikkert en ny yndlingslagkage. Inspirationen kommer fra en gammel Karen Wolf-opskrift, som jeg så har ændret en del i og gjort til min egen. Jeg er overordentlig tilfreds med resultatet - en frisk og lækker sag :)

3 lagkagebunde (lav dem selv (opskrift) eller køb dem hos bageren)
375 g. blandede bær (jordbær, hindbær og blåbær)*
3 blade husblas
150 g. hvid chokolade
1 lille bæger creme fraiche 38%
3 æggeblommer
3 spsk. flormelis
3 æggehvider
2,25 dl. piskefløde

* friske eller frosne. Bruges frosne skal de være optøede og "afdryppede", men gem endelig saften, da den skal bruges i frostingen (den vil mangle, hvis man bruger friske bær)

Frosting:
2 dl. piskefløde
50 g. flødeost (må ikke være light)
1 stor spsk. flormelis
saft fra bærrene (kan udelades)

Pynt: Friske bær (blåbær, hindbær, jordbær) og hvide chokoladespåner

Læg husblassen i blød i koldt vand.
Smelt forsigtigt den hvid chokolade over vandbad. Rør cremefraiche, æggeblommer og flormelis i. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved - enten i mikroovnen eller i en lille kasserolle. Rør den smeltede husblas i den varme creme. Køl cremen af i et par timer.
Piske æggehviderne stive og fløden til skum. Vend begge delen i cremen.
Skær bærrene i små stykker og vend dem i cremen.
Læg kagen sammen (gerne i en kagering). Der skal være to lag af bærcremen.
Stil kagen på køl - gerne til næste dag, så den sætter sig.

Til frostingen piskes fløden til skum. Flødeost og flormelis piskes i. Tilsæt et par skefulde bærsaft og vend det godt sammen, så frostingen får en fin lyserød/lilla farve. Smør frostingen ud på kagen - bruge en spatel til at få en fin glat overflade. 
Pynt kagen med friske bær. 



Kommentarer