Hyldeblomstsaft





Noget af det, der hos os, markerer sommerens komme er de udsprungne hyldeblomstskærme og dermed produktion af hyldeblomstsaft. De seneste par år, har det været min søn Victor og jeg, som har været på tur efter blomsterskærme og efterfølgende produktion af saften hjemme. Det er nu ret hyggeligt og han går meget op i det.

Det er altid denne opskrift, jeg bruger. Den giver ca. 2 liter koncentrat.

25-30 hyldeblomstskærme (helst store)
2 økologiske citroner
1 1/2 spsk. citronsyre
1 l. vand
1,25 kg. rørsukker
Atamon til skylning af flasker og evt. konservering af saften.

Start med det hyggeligste - at plukke skærmene :)
Skær de grove stilke af og skyl dem.
Put dem i en stor skål. Vask citronerne, skær dem i skiver og læg dem hen over blomsterskærmene. Drys med citronsyre.
Kog vand og sukker op til sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen henover blomsterne.
Tildæk skålen og lad den stå på køl og trække i 4 døgn. Sørg for at røre dagligt.
Hæld saften igennem en finmasket si eller gennem et klæde.
Tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld på rene, atamonskyllede flasker og opbevar på køl.

Kommentarer

  1. Hjemmelavet hyldeblomstsaft er en sikker sommerklassiker hjemme hos op, men det gælder om at være tidligt ude, hvis ikke man selv har hyld i haven. I mit nabolag ville det i hvert fald være en fordel at være et par cm højere, hvis man skal være sikker på at få nok skærme med hjem.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de hænger ofte liiiige lidt for højt :) Efterhånden har vi luret, hvor vi skal hen for at finde de flotte store skærme i en højde, hvor vi kan være med :)

      Slet

Send en kommentar