Spidskålsalat m. belugalinser, melon og edamamebønner


Jeg leverede denne lækre, sunde og mættende salat til årets pinsetur med familien.
Her var den tilbehør til grillet kød og brød. Salaten kan med fordel laves nogle timer før servering, så dressingen "mørner" kålen.

Opskriften her giver en stor skål salat, som kan mætte 8 personer som tilbehør til kød.

2 dl. belugalinser 
4 dl. vand
1 lille spidskål
1 pose bælgede edamamebønner (fra frost)
1/2 cantaloupe melon (eller anden melon)
2 håndfulde peanuts

Dressing:
1 spsk hvidvinseddike m. hindbær (el lign.)
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. sukker
1 spsk. honning
1 spsk. vand

Skyl linserne og kog dem i 20 minutter. Køl dem af.
Snit kålen helt fint - brug evt. et mandolinjern.
Overhæld de frosne edamamebønner med kogende vand, tilsæt 1 tsk. salt og lad det trække i et par minutter før vandet hældes fra. Køl dem af.
Skær melonen i mindre stykker.
Bland det hele i en stor skål.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
Vend dressingen i salaten og lad den gerne trække et par timer før den spises.
Kom peanuts i umiddelbart før servering.

Kommentarer